Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Movie Download : 2 Alam [2010]


Sinopsis
Adam adalah anak kepada seorang bekas pelakon bangsawan bernama Zainal. Dia bersahabat baik dengan dua orang temannya iaitu Ishak dan Hassan. Sewaktu kecil Adam adalah seorang kanak-kanak yang sangat petah dan pandai mengaji Al-Quran berbanding dua temannya. 

Kerana kecemerlangannya di dalam pelajaran dia akhirnya dihantar untuk meneruskan pengajiannya di London. Manakala teman baiknya Ishak dihantar oleh bapanya di Al-Azhar, Mesir. Hassan di hantar oleh bapanya ke Amerika meneruskan pengajian dalam bidang perundangan. Sewaktu di London, Adam telah melakukan pembedahan menukar jantina selepas terpengaruh dengan budaya songsang barat. Dia mengambil keputusan untuk berkahwin dengan seorang jejaka Inggeris dan meneruskan kehidupan di London sebagai pelakon pentas bagi meneruskan legasi bapanya.

Apabila dia ditinggalkan oleh lelaki Inggeris tersebut Adam telah menukar namanya kepada Amy itu pun kembali ke tanahair untuk memulakan sebuah kehidupan baru. Sekelip mata sahaja Amy menjadi popular kerana Aura dari London yang dibawa bersamanya itu menjadi.

Dia terbabit lagi dengan cinta seorang lelaki bernama Juan Agustin seorang bintang Pop Malaysia yang sangat popular di Taiwan. Saban hari kehidupannya semakin jauh dari Tuhannya sehingga pada suatu hari segala tembelangnya pecah kerana dia dirogol bergilir-gilir oleh 3 lelaki di dalam sebuah ladang getah.

Kini 7 dosa besar yang dilakukannya mula mengejarnya satu persatu akhirnya dia nekad dan menggantungkan diri. Perjalanan jenazah Adam ke kubur adalah satu kembara terakhir seorang manusia yang melakukan 7 dosa besar. Apakah perjalanannya ini hanya seperti membawa seorang bangkai untuk di timbuskan ke dalam perut bumi? Apakah kesukaran yang bakal diterima oleh jenazah yang cukup popular ini?

Bagaimanakan Hj Ishak seorang sahabat baik kepadanya menerima dan menguruskan sahabat baiknya itu pada hari-hari terakhir jasad itu di atas muka bumi? Di manakah sebenarnya tempat untuk manusia yang tidak tahu membezakan antara sesuatu kekal dan batil akan ditempatkan pada simpanannya sebelum dibangkitkan semula?
 

Genre  
Drama | Horror | Thriller

Pelakon
Aaron Aziz, Adrea Abdullah, Sabree Fadzil, Rosnah Johari, Mohd Nazim B. Md Shah.

Download 
RMVB (200MB)

Part 1 - 2 Alam
Part 2 - 2 Alam


8 comments:

 1. cambest ja ni.. tp takut mo tingu..haha.. thanks for d link btw!

  ReplyDelete
 2. wow, mcm best jew crita nie....nak download la..bila kuar movie nie? ada laman web nak download tak? oeh ya, boleh tak follow blog saye? :)

  ReplyDelete
 3. germaine : hehe. best gak crita ni.. psal makhluk 2 alam. u're welcome..

  hana : dah lama kluar crita ni.. link ada kat bawah tu..

  ReplyDelete
 4. rasanya x bro. mcm CAMrip ni. kta bleh tau subtitle dia tu mcm kat cinema.

  ReplyDelete
 5. owh yew?
  mana link tue?Movie download kew?
  tak ada pown..huhuhu :(

  ReplyDelete
 6. owh yg part2 n 2 kan?ehehe ok2...dah..:D

  ReplyDelete
 7. hehe. ya, yg bwah tu. da download?

  ReplyDelete

They're Not Infected

Be Sure To Leave Your Footprints Here! Follow Me & I Will Follow You!